Mystery shopper worden?

Schrijf je nu in!

Secret View is altijd op zoek naar objectieve en enthousiaste mystery shoppers

Wat is mystery shoppen?
Mystery shoppen is dé manier om als consument je steentje bij te dragen aan een verbeterde klantbeleving. Dit doe je door, als anonieme en doorsnee klant, een van de winkels van onze opdrachtgevers te bezoeken en naderhand een vragenlijst in te vullen. We sturen je natuurlijk niet zonder voorbereiding op pad! Je wordt namelijk altijd eerst door ons van informatie voorzien en je krijgt de vragenlijst vooraf al te zien zodat je precies weet waar je op moet letten!

Wat verwachten we van jou?
Jouw ervaringen moeten onze opdrachtgevers een doeltreffend en zo volledig mogelijk beeld geven van de klantbeleving in hun winkels. De resultaten worden namelijk erg serieus genomen. Deze worden besproken binnen teams, meegenomen tijdens evaluatiegesprekken, gebruikt voor trainingen en als handvatten gebruikt om verbeteringen door te voeren op zowel winkel- als formule niveau.

Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op je opdracht voorzien wij jou van informatie en opbouwende kritiek waar nodig. Hierdoor wordt de kwaliteit van het onderzoek verhoogd en ben jij weer beter voorbereid op je volgende opdracht! Onze opdrachtgevers verwachten een bepaalde basiskennis en -vaardigheid. Daarom hebben wij de volgende set aan ‘competenties’ opgesteld die je moet bezitten om voor ons te mystery shoppen:

 • Je bent kritisch en objectief
 • Je kan je bevindingen omzetten in opbouwende kritiek
 • Je hebt inlevingsvermogen
 • Je weet feedback op een respectvolle manier te brengen
 • Je kan gedetailleerde maar doeltreffende situatieschetsen opstellen
 • Je bent je er bewust van wat er met de resultaten gebeurt en handelt hiernaar
 • Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift
 • Je maakt jezelf nooit kenbaar als mystery shopper gedurende het uitvoeren van opdrachten
 • Je bent niet bang om ons je vragen te stellen ter verduidelijking van de opdracht

Secret Viewer Community
Pas jij in bovenstaand profiel? Dan kun je jezelf hier of via onderstaande knop inschrijven om lid te worden van de Secret Viewer Community. Wij behandelen elke inschrijving persoonlijk en zullen mogelijk even contact met je opnemen. Als alles in orde is wordt je inschrijving goedgekeurd en ben je lid van onze community! In de community bouw je een status op die je - naarmate je meer ervaring krijgt - leuke voordelen oplevert.

Vergoedingen
Mystery shoppen bij Secret View is op onregelmatige basis. Je kan het dan ook niet zien als werk maar eerder als winkelen of een dagje uit met een opdracht!

Tijdens het uitvoeren van het bezoek vinden wij het belangrijk dat je naast het beoordelen van de formule uitgangspunten ook duidelijk kan omschrijven hoe je het zelf hebt ervaren. Om die reden geven wij je, in plaats van een financiële compensatie, een geldbedrag om een aankoop te doen in een winkel. Naderhand mag jij deze aankoop houden, de vergoeding dien je in de besproken winkel uit te geven. Zo scoor je bijvoorbeeld leuke kleding, een lekkere maaltijd, of een fris kapsel!

Doordat je de aankoop mag houden zal je eerder voor een opdracht gaan die je aanspreekt. Dit zorgt ervoor dat de ervaring die jij beschrijft (en onze opdrachtgevers zien) ook een ‘echte’ ervaring is en geen gespeelde.

Schrijf je nu in

Shoppers aan het woord

 • Voordat ik met Secret View in aanraking kwam was ik niet bekend met mystery shoppen. Nu voer ik maandelijks opdrachten uit en ik bezoek ik allemaal verschillende plaatsen door Nederland. Leuke opdrachten en mijn kledingkast is inmiddels aardig aangevuld! Top vergoedingen maar voor het geld moet je het niet doen.

  Anne W. - mystery shopper bij Secret View
 • Secret View streeft kwaliteit na maar weet de mystery shop opdrachten wel zo te verpakken dat het ook echt onwijs leuk is om te doen! Ik betaal bijvoorbeeld al jaren niet meer voor de kapper maar laat me knippen als mystery shopper.

  Mark R. - mystery shopper bij Secret View